I just wanna know if I should keep your number

23Februar

Håb, savn og accept – Alexander Oscar udkommer i dag med sin anden single ’Number’, der med sin pop-inspirerede R&B-lyd tager os igennem den fortvivlende fase efter et breakup.

Selvom Alexander Oscar er ny artist på den danske popscene, er det oftest ganske erfarne kræfter, han slår sig sammen med, når han går i studiet; bl.a. har han arbejdet tæt sammen med det grammy-vindende producerteam ”The Suppliers”, som har lavet musik for internationale artister som Mark Ronson, Mary J. Blige og Florence & The Machine.

Og endnu engang har den unge århusianer allieret sig med prominente kræfter: på singlen Number har han nemlig arbejdet sammen med den svenske stjerneproducer Anton Malmberg og sangskriver Isabelle Sakai, som står bag verdenshit fra stjerner som Iggy Azalea og Fifth Harmony.

Om singlen fortæller Alexander Oscar:

– Number handler om fasen efter et break-up. Jeg havde en periode, hvor jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg skulle slette min ekskærestes nummer og acceptere at jeg var nødt til at komme videre eller hvordan, jeg skulle håndtere det.

– Det er en meget personlig sang for mig, for den handler om en helt konkret periode i mit liv. Min eks var ok med vores break-up, men jeg ville have, at hun også skulle have det dårligt, ligesom mig. Det lyder mega usympatisk, men jeg tror, der er mange, der kan genkende den følelse. Jeg overtænkte alt – hvad laver hun nu?

Alexander Oscar slår dog fast, at Number ikke er en bitter sang – der er nemlig også en stor del selverkendelse og kærlighed i teksten:

– Alle de grimme følelser kommer jo kun frem, fordi det kun er hende, jeg vil have. Budskabet i Number er i virkeligheden bare ”der er ikke nogen bedre end dig!”, forklarer Alexander Oscar.

19-årige Alexander Oscar gæster SPOT-festival til maj, hvor det århusianske stortalent må siges at være på hjemmebane. Der er masser af musik på vej, som man kan få lov at smuglytte til på SPOT, men i mellemtiden er der rig mulighed for at varme op med sangerens aktuelle single ’Number’.

Number er ude i dag, fredag den 23. februar.Flere Nyheder