Jimilian byder weekenden velkommen med “Vai”

02Februar

Jimilian byder weekenden velkommen med singlen Vai, der ikke blot egner sig perfekt til festlige nætter, men som også direkte opfordrer folk til at få gang i kroppen – og især bagdelen – på dansegulvet.

”Den går vai vai vai, kun for mig mig mig”.

Således lyder omkvædet på Jimilians nye single, Vai, der udkommer i dag, fredag. Vai er portugisisk, og betyder direkte oversat ”gå”, men bruges på Jimilians track i en slang-version:

– “Vai” betyder så vidt jeg ved ”gå” på portugisisk. Men i Rio De Janeiro bruger de ordet som i ”kom i gang-agtigt”. Når de brasilianske kvinder ryster deres røv, siger man vai. Jeg synes, vi mangler sådan et ord på dansk, så når jeg bruger det, er det en opfordring til pigerne på klubben om at få gang i kroppen – og især røven – når de danser. Det ser bare godt ud!, fortæller Jimilian.

Med trackets upbeat, cirkusinspirerede lyd, er Vai da også som skabt til dansegulvet, og inspirationen til nummeret kommer fra brasilianske dansevideoer:

– Kewan, der har produceret nummeret, viste mig nogle videoer fra Brasilien, hvor kvinderne virkelig kan finde ud af at bevæge sig. Det blev jeg meget inspireret af, for vi burde have den samme kultur i Danmark, hvor man ikke bare står og hænger med en drink, når man er ude. Målet med Vai er, at pigerne slet ikke kan stå stille, når de hører den!

Jimilian, der selv stammer fra Albanien, har været kreativ i skriveprocessen, og benytter sig udover dansk både af albanske, tyske, og – som titlen antyder – selvfølgelig portugisiske strofer:

– Vi havde det sjovt i studiet, da vi lavede Vai, og det kan man også godt høre på nummeret. Blandingen af de fire sprog gør det sjovt at lytte til, og Vai skal heller ikke tages alt for seriøst. Det er bare et rigtig godt nummer, der skal sprede god stemning, forklarer Jimilian.

Jimilian introducerede allerede nummeret – dog med en meget tidlig version af demoen – i starten af januar, da han var gæst hos Pelle Peter Jensen i P3’s Lågsus. Tracket blev efterfølgende delt på diverse lækagesider, og interessen for Jimilian og det seneste skud på hans singlestamme har altså været massiv fra start.

Vai udkommer i dag, fredag den 2. februar.Flere Nyheder