Per Frost starter 2018 med albummet ”The Calling” 05.01.18

04Januar

På det nye udspil fra GNAGS-guitaristen Per Frost, samler han trådene fra en imponerende, efterhånden 50 år lang og stadig superaktiv karriere. Albummet, der består af både egne sange, cover versioner og instrumentalnumre udkommer nu på fredag d. 5 januar.

Albummet ”The Calling” lander med et mix af egne sange, covers og en række instrumentalnumre, og afspejler dermed den profil Frost og hans band har turneret med siden 2008.

Per Frost udtaler om sine egne sange på pladen: ”Mine egne sange kommer af og til dumpende sådan lidt uanmeldt – hvorfra ved jeg ikke helt, men jeg har en forkærlighed for de her blues-baserede sange, og popper der et groove op i den – eller i nærheden af – den genre, opstår der nogen gange et afsæt for en sang”.

Per Frost har ladet sig inspirere gennem tiden, og det har givet anledning til, at albummet også rummer cover versioner: ”Med cover versionerne er det lidt forskelligt, hvordan de er havnet i puljen. ”Black Crow Blues” opstod, efter at jeg på en YouTube video hørte den amerikanske trommeslager Steve Jordan give sin forklaring på rock ’n’ roll. ”A Case Of You” opstod, da jeg på et tidspunkt gik en uges tid hjemme og malede – Joni Mitchell’s plade ”Both Sides Now” kørte i konstant rotation en uges tid – og lige præcis den sang borede sig helt derind hvor jeg tænkte, at den bliver jeg nødt til at prøve at lave min egen version af”.

Når Frost optræder live, har han altid haft stor fornøjelse af at ”strække ud” i nogle instrumentalnumre. Han kommer selv fra en generation, hvor instrumentale stykker var så godt som sidestillede med sangnumrene. Sangen ”The Calling”, der bærer samme navn som albummet, er blot ét af de instrumentalnumre, som sætter sit præg på pladen.

Om udgivelsens rettesnor udtaler Per Frost: ”Altså, generelt har devisen denne gang været, at jeg skulle noget med at række tilbage for at række frem, for så gerne at lande lige der, hvor det udfolder sig i noget nyt, nærværende og levende. Det handler om at vise respekt for de rødder man selv er rundet af, men også om at lege med nutidens muligheder, lyde og tilgang til det at lave musik”.

Koncerter
25.01.18 Fermaten, Herning
26.01.18 Portalen, Greve
01.02.18 Stubhuset, Støvring
02.02.18 Farum Jazzklub, Farum
07.02.18 Tobakken, Esbjerg
08.02.18 Musikhuset, Aarhus
09.02.18 Kulturcafe Ludwig, Sorø
10.02.18 Tobaksgården, AssensFlere Nyheder